work

About Office Automation

Kantoorautomatisering en Cloud Computing

Wanneer u een eigen bedrijf start kunt u alle noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren op slechts een laptop of pc en en een eenvoudige printer-scanner. Maar als uw bedrijf zich uitbreidt zal er meer bij komen kijken om uw bedrijfsprocessen probleemloos te laten verlopen. Meer personeel is een optie om de uitbreiding aan werkzaamheden aan te kunnen maar een andere optie is kantoorautomatisering met al haar voor- en nadelen.

Een paar goede tips

Bij het uitbreiden en implementeren van kantoorautomatisering is het niet aan te raden willekeurig apparatuur en software aan te schaffen en deze vervolgens te koppelen aan uw bestaande apparatuur. In plaats daarvan is het verstandiger om een plan te maken wat u precies wilt automatiseren en vervolgens te kijken welk budget u hiervoor beschikbaar heeft. Huur of lease van apparatuur is een optie in plaats van koop. Ook als het gaat om het aankopen van benodigde software. Cloud computing is een andere optie als u niet beschikt over grote investeringsbudgetten. Cloud Computing bestaat uit hardware en software middelen die op het Internet beschikbaar zijn als derde-partij services. Deze services geven toegang tot geavanceerde software applicaties en high-end netwerken of servers.

Belangrijke eigenschappen

Service providers bieden cloud computing systems aan voor alle normale bedrijfsprocessen maar ook voor allerlei onderzoekstechnieken zoals bijvoorbeeld op het gebied van marketing. Enkele voorbeelden van cloud computing zijn:

  • virtual IT - configureren en gebruik op afstand (remote) van derde-partij servers als verlengde van het IT netwerk van een organisatie
  • software - het gebruiken van commerciele software applicaties, of het ontwikkelen van en op afstand hosten van maatwerk software oplossingen, denk hierbij aan al uw email en documenten in "the cloud" om maar een eenvoudig voorbeeld te noemen
  • network storage - back up van archief gegevens over het Internet naar de servers van een provider

Voordelen: Automatiseringsprocessen zorgen ervoor dat u minder personeel hoeft in te zetten. Tevens zorgt het ervoor dat minder hoog opgeleid personeel makkelijker moeilijke taken kan uitvoerenen door gebruik van software templates voor onder andere presentaties, video en muziek, documenten en overzichten. Een goede automatisering zorgt erook voor ddat u minder opslag nodig heeft en verschillende werknemers tegelijktijd toegang hebben tot bedrijfsgegevens.

Nadelen: Kantoorautomatisering kan een kostbare zaak zijn wanneer u een eerste investering moet doen in aankopen van hard- en software. Een goed voorbereid plan op welke manier u uw bedrijf wilt automatiseren is dan ook van groot belang.

Conclusie

Schakel een expert in voordat u verkeerde investeringen doet, neem contact met ons op en vraag een vrijblijvend intake gesprek aan.

Our customer's movies